Contactgegevens

Provincialeweg 1
3981 AL Bunnik
tel. 030 659 00 66
email: bunnik@adla.nl

Klooster Leuterstraat 12
3961 AZ Wijk bij Duurstede
tel. 0343 410 747
email: wbd@adla.nl

Algemeen email: info@adla.nl

Opstal verzekering

Met een opstalverzekering verzekert u uw woonhuis tegen de belangrijkste schadeoorzaken. Welke schadeoorzaken vergoed worden is afhankelijk van de soort dekking die gekozen wordt. Wilt u de informatie eens rustig door kunnen lezen, vraag dan onze brochure aan.

Weet u de herbouwwaarde van uw woning? Door de stijging van de woningprijzen ligt de waarde van herbouw fors boven de waarde van enkele jaren geleden. Graag helpen wij u bij het bepalen van de herbouwwaarde van uw woning.

Welke verzekeringsvorm dekt welke schade?

  • Uitgebreid
    Dekt de schade door brand, blikseminslag, storm, diefstal, vandalisme en diverse vormen van waterschade.
  • Extra uitgebreid
    Dekt de schade zoals genoemd bij de uitgebreide verzekering, maar daar bovenop wordt de schade vergoed die veroorzaakt wordt door: schroeien, zengen en smelten.
  • ‘All risks’-dekking
    Wenst u uw opstal zeer uitgebreid te verzekeren, dan kunt u uw Extra uitgebreide verzekering aanvullen met een dekking tegen ‘alle van buiten komende onheilen’. Deze verzekering dekt dan ook, op een paar uitzonderingen na, bijna alle schade aan uw opstal.

De waarde van de opstal
Uw opstal wordt verzekerd op basis van de herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om uw woning in dezelfde staat te laten herbouwen. De kosten van de grond zitten hier dus niet bij. Door opname van de indexclausule wordt het verzekerde bedrag van uw opstal elk jaar aangepast aan het prijsindexcijfer van het CBS. Mits de herbouwwaarde van uw opstal bij aanvang van de verzekering goed is vastgesteld, is de kans op onderverzekering hierdoor minimaal. Uiteraard moet u wel alert zijn bij eventuele verbouwingen. Heeft u moeite met het vaststellen van de herbouwwaarde? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u met het bepalen van de waarde.

Glasdekking
Tegen een premietoeslag kan ook het (dubbele) glas van uw woning tegen breukschade worden meeverzekerd. Kan de ruit niet meteen worden geplaatst, dan vergoeden wij ook de kosten van noodvoorzieningen.