Contactgegevens

Provincialeweg 1
3981 AL Bunnik
tel. 030 659 00 66
email: bunnik@adla.nl

Klooster Leuterstraat 12
3961 AZ Wijk bij Duurstede
tel. 0343 410 747
email: wbd@adla.nl

Algemeen email: info@adla.nl

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek bestaat uit een geldlening en een levensverzekering. Over de geldlening is rente verschuldigd, maar geen aflossing. Voor de levensverzekering moet een premie worden betaald. De rentevergoeding over het spaartegoed is gelijk aan de hypotheekrente. Hierdoor wordt een spaartegoed opgebouwd, waarmee aan het einde van de looptijd de lening geheel of gedeeltelijk wordt afgelost. Aangezien er tijdens de looptijd niet wordt afgelost, wordt er steeds rente betaald over het totale hypotheekbedrag en wordt dus maximale rente-aftrek genoten. De rentevergoeding over het spaartegoed in de levensverzekering is daarentegen, onder bepaalde fiscale voorwaarden, belastingvrij.

Een klein deel van de premie wordt gereserveerd voor een overlijdensrisicoverzekering. Die zorgt ervoor dat in geval van overlijden het verzekerd kapitaal direct wordt uitgekeerd. Verzekering op twee levens is ook mogelijk.

Vooral interessant voor mensen die zekerheid willen combineren met een fiscaal voordeel. Deze vorm biedt ook maximale zekerheid. Een gegarandeerde aflossing van het verzekerde kapitaal op de einddatum of bij eerder overlijden. Deze hypotheek is niet geschikt voor mensen die de laagst mogelijke beginlasten willen of die bij wat minder zekerheid meer rendement van hun groeiende kapitaal wensen. Stijgt de rente van uw hypotheek, dan stijgt automatisch ook de rente over uw spaargedeelte. Daardoor kan uw premie verlaagd worden. De lasten zijn hierdoor evenwichtig en minder gevoelig voor rentewisselingen. Daarbij blijven gedurende de gehele looptijd de netto maandlasten laag omdat u niet aflost en steeds een hoog bedrag aan rente kunt aftrekken. De vermogensopbouw gaat steeds sneller door de premies en de rente van het groeiende kapitaal. Met extra premiestortingen kunt u zelfs nog sneller sparen en meer onbelaste rente ontvangen. Op deze manier kunt u de premie verlagen of de looptijd verkorten. U kunt ook kiezen voor een verzekerd kapitaal dat lager is dan het hypotheekbedrag. U betaalt dan minder premie. Er blijft dan wel aan het eind van de looptijd een restschuld over.